Sanirane problematične lokacije na području Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci

Iako vikend uveliko teče, za radnike „Čistoće“ nema predaha, pa su tako u minula dva dana sanirane problematične lokacije na području Gradske opštine Golubovci, a, uz pomoć mehanizacije, uklonjeno je ukupno 30 tura raznog otpada.

Dvodnevnu akciju čišćenja, vrijedne kolege započeli su uklanjanjem nepropisno odloženog otpada u selima Goričani, Anovi, Dubrava – Zeta i Trešnjica, odakle su, tokom prve smjene, radne mašine i kiperi odnijeli ukupno 17 tura otpada, da bi u poslijepodnevnim časovima u pogon bio stavljen i grajfer, koji je u Vukovcima pokupio dvije ture komunalnog i drugog otpada.

Maksimalno angažovanje zaposlenih i mehanizacije bilo je neophodno i danas, kako bi se očistila i nelegalno formirana odlagališta u još nekim selima na prostoru Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci. Tako je i današnja akcija organizovana u dvije smjene, pa je u Ljajkovićima, Mitrovićima i na Cijevni sakupljeno ukupno sedam kiperskih tura otpada, dok su, istovremeno, uz pomoć grajfera, iz Berislavaca i Bijelog Polja sa nelegalnih odlagališta odnijete dvije ture. Kolege iz druge smjene nastavile su akciju čišćenja sa grajferom i u selu Srpska, odakle su uklonjene dvije ture raznog otpada. Uz redovnu brigu o higijeni javnih površina u Glavnom gradu, ekipe „Čistoće“ nastaviće da prate situaciju u rejonu Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci, kako bi i ubuduće blagovremeno reagovali. Istovremeno, ovo je prilika da još jednom apelujemo na građane da komunalni, ali i druge vrste otpada, odlažu u, za tu namjenu, određene posude i time zajednički damo doprinos zaštiti i poboljšanju stanja životne sredine. U tom smislu, naše Društvo postavilo je mobilno reciklažno dvorište na lokaciji u ulici Novaka Miloševa, u najstrožijem centru grada, između popularnog „SDK“-a i kafića „Mali trg“. Podsjetimo, mobilno reciklažno dvorište daje mogućnost građanima da svakog dana od 9 do 19 časova mogu pravilno da odlažu otpad koji produkuju u svojim domaćinstvima.

docx file PDF